Salata s batatom

Salata s batatom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Salata s nevjerovatnim okusima i teksturama.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 220°C.

Korak 2

Pleh obložiti papirom za pečenje.

Korak 3

Batat oguliti i izrezati na kocke.

Korak 4

Rasporediti ravnomjerno po papiru za pečenje.

Korak 5

Batat pouljiti maslinovim uljem i začiniti biberom, 1/2 male kašike soli, crvenom paprikom i bijelim lukom u prahu.

Korak 6

Pokriti aluminijskom folijom.

Korak 7

Peći oko 20 minuta, a po potrebi i duže. Dužina pečenja zavisi od veličine izrezanog batata.

Korak 8

Kada batat omekša skinuti foliju i peći još 5 minuta.

Korak 9

U manju zdjelu dodati ekstra djevičansko maslinovo ulje, sirće i 1/2 male kašike soli. Izmiješati.

Korak 10

Zelenu salatu oprati i izrezati na trakice, a luk sitno isjeckati.

Korak 11

Feta sir izrezati na kockice.

Korak 12

Na tanjire ravnomjerno rasporediti zelenu salatu i luk. Preko rasporediti batat i feta sir. Preliti dresingom i poslužiti.

Pogledajte još